Sungguh menghayat hati dan terguris apabila jasa pengorbanan nenek moyang terdahulu yang berusaha untuk membebaskan tanah air dari dijajah oleh pihak luar sama ada Portugis, Belanda mahupun Inggeris disalah erti maksud tujuan tersebut.
Generasi kini lebih suka dan cenderung malah mudah terpengaruh dengan budaya luar seperti barat dan timur. Ketahuilah bahawasanya bangsa kita belum lagi memahami sebuah perkataan MERDEKA!
Ramai diantara tokoh-tokoh pejuang kemerdekaan berkorban dan keringat demi anak cucu bangsa generasi hadapan. Malangnya generasi kini lebih mudah terjebak dengan arus budaya. Siapakah yang bersalah di dalam hal ini??
Ayuh teman-teman dan anak bangsa merdeka.. kita bangkit dan berusaha menuju satu cita wawasan sebuah tamadun yang pernah kita kecapi suatu masa dahulu.
kegemilangan Empayar Melaka di dengari dan di perhatikan dari benua terbenam mahahari. Maka kerajaan Islam pada masa iaitu Kerajaan Uthmaniah menghantar beberapa utusan untuk menjalinkan hubungan diplomatik. Akhirnya terjalin satu hubungan jalan sutera. روليت مجاني
Asal perkataan MERDEKA ditulis dalam tulisan Jawi iaitu مرديكا. Memberi maksud tujuan معيكوت رسول دان يقين كقد الله itulah singkatan bagi maksud laungan pada tanggal 31 Ogos 1957 oleh Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj. bet365 casino
Salam Kemerdekaan 2020
Merdeka Yang Disalah Erti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *