Sekolah Rendah Islam Al-Rahman atau lebih dikenali dengan KAFAi Al-Rahman ditubuhkan bersama kewujudan Surau Al-Rahman suatu ketika dahulu. Sekolah ini menjadi batu asas kepada penubuhan semua sekolah Al-Rahman yang lain. Bermula dengan hanya sebuah kelas sahaja, kini berkembang menjadi sebuah sekolah yang mempunyai kelas penuh dari tahun 1 hingga tahun 6.

Dibahagikan kepada 2 sesi pembelajaran iaitu sesi pagi dan juga sesi petang. Bagi sesi petang, para pelajar diwajibkan untuk Solat Asar secara berjamaah sebelum pulang ke rumah.

Pernah merangkul Pencapaian Keputusan PSRA terbaik seluruh selangor dan juga GPK terbaik PSRA negeri Selangor. Dengan hasrat untuk melahirkan generasi insan celik Agama, SRI Al-Rahman terus mengorak langkah untuk terus manaburkan bakti kepada anak bangsa.

Barisan guru-guru yang terdiri dari pelbagai latarbelakang pendidikan membolehkan Pengajaran dan Pembembelajan berlangsung dengan lebih kreatif dan inovatif.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Daftar-sekarang.png

4 thoughts on “SRI (Kelas KAFA)

 • November 12, 2019 at 6:35 am
  Permalink

  Assalammualaikum..
  Bagaimana cara pendaftaran untuk kelas kafa…saya sudah cuba klik di bahagian pendaftaran pelajar tp hanya ada pilihan utk sekolah menengah dan rendah sahaja…

  Reply
  • February 15, 2022 at 12:03 pm
   Permalink

   Assalamualaikum,
   Anak saya akan masuk darjah 3 di sek. Keb, bolehkah saya mendaftar persekolahan untuk anak saya yang darjah 3 di sekolah ini?

   Reply
  • November 7, 2022 at 2:21 am
   Permalink

   Waalaikumussalam. Puan boleh klik butang berwarna ungu DAFTAR SEKARANG ya puan ๐Ÿ™‚

   Reply
   • March 19, 2023 at 11:11 am
    Permalink

    Assalammualaikum, sy mencari skolah KAFA utk anak sy bwrumur 8tahun.. die bersekolah di sekolah rendah taman rakan. Boleh sy tau, sini ada sediakn kelas pg hingga tengahari , anak skolah msuk pada kul1 ptg.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *